Doček Nove 2022 godine u gradovima u Srbiji

Doček Nove 2022 godine u gradovima u Srbiji

Doček Nove 2022 godine u gradovima u Srbiji neće biti ni malo siromašan, ali će, prema najavama, biti ispoštovane sve epidemiološke mere.

Kako nas ni ove godine virus neće ostaviti, da na miru i veselju dočekamo Novu godinu, brojni gradovi su otkazali organizovanje dočeka na svojim trgovima i novac usmerili u humanitarne svrhe. Međutim, veći gradovi u Srbiji su se spremno uhvatili u koštac sa vremenom i svojim sugrađanima obećavaju sjajan provod u najluđoj noći, uz pregršt dobre muzike i spektakularnih vatrometa.

Za sve čitaoce našeg bloga smo izdvojili top 5 predloga za doček Nove 2022 godine u gradovima u Srbiji:

1. Doček Nove godine Sombor

Već par godina unazad, ovaj grad se izdiže po svojim kulturnim i umetničkim dešavanjima, pa mu ove godine dajemo počasno mesto broj 1. Program „Somborske Zimske Čarolije“ počeo je još 17.12., a za sam doček pevaće grupa Van Gog.

Pogledajte celokupni program i za januar mesec.

Sombor

2. Doček Nove godine Zaječar

Na poslednji dan tekuće 2021. godine na gradskom skveru biće organizovan kulturni program, maskenbal za decu, fotografisanje sa Deda Mrazom, a Zaječarci će u Novu godinu ući uz hitove rođenog Zaječarca, Željka Vasića.

Doček Nove Godine u Zejačaru

3. Doček Nove godine Požarevac

Požarevljane će za doček 2022. godine na Trgu Oslobođenja zabavljati čak tri benda, uz vatromet, kuvanu rakiju, vino i čaj.

U 21:00 nastupiće požarevački sastav „Voodoo Child“.

Za 22:00 zakazan je koncert kostolačkog sastava „Nemir i strast“.

U 23:00 nastupiće grupa „Neverne bebe“.

Požarevljani će, vatrometom na Trgu Oslobođenja, tačno u ponoć dočekati 2022. godinu.

Za sve posetioce obezbeđeno je „grejanje“, uz besplato kuvano vino, rakija, kao i čaj.

4. Doček Nove godine Niš

Kao zvezde večeri, na glavnom gradskom trgu, Trgu kralja Milana, u novogodišnjoj noći trebalo bi da nastupi i Milica Pavlović, pored Zorice Brunclik i Alena Ademovića.

5. Doček Nove godine Zlatibor

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor, po dugogodišnjoj tradiciji, organizuju doček Nove godine na najposećenijoj planini u Srbiji. Uz atraktivne zabavno-muzičke sadržaje s poznatim izvođačima na Kraljevom trgu, provod je zagarantovan svim posetiocima, kojih ima na hiljade. Tako je za doček 2022. godine, za najbolji provod u novogodišnjoj noći na našoj „zlatnoj planini“ organizovan program u vidu tri novogodišnja koncerta na pozornici Kraljevog trga, sa repertoarom za sve ukuse, pa kako bi rekao naš narod – ko voli, nek izvoli.

Trodnevnu seriju koncerata na otvorenom započeće 31.12.2021. jedna od najuspešnijih pevačica narodne muzike, Vesna Zmijanac i Alen Islamović, koga starija populacija pamti kao bivšeg člana grupa Divlje jagode i Bijelo dugme.

Tradicionalno će u noći dočeka tačno u ponoć biti priređen vatromet kada će zagrmeti i trube orkestra Dejana Jevđića.

Za dobar provod u prvoj večeri nove 2022. godine 01.01.2022. na Kraljevom trgu obeležiti nastup popularne Senide Hajdarpašić, poznate kao Senidah.

Naredne večeri 02.01.2022. uslediće nastup legendarnog rok benda, Parni Valjak.

Svi koncerti na Kraljevom trgu su sa početkom u 21h.

Doček Nove godine na Zlatiboru