Kako provesti vikend u Beogradu

Kako provesti vikend u Beogradu

Već duže vreme razmišljate na koji način je najbolje da iskoristite svoje teško zarađene slobodne dane? Niste raspoloženi za pasivan odmor? Onda je vikend u Beogradu pravi izbor za vas.

Da, banje, odmarališta i planine zaista zvuče veoma dobro, ali isključivo kada želite da se izolujete od ostatka sveta i uživate u mirnim trenucima sa svojom porodicom ili prijateljima. No, to ponekad podrazumeva veoma spori tempo, koji aktivnim ljudima i onim željnim zabave i dobrog provoda ne prija baš uvek. Stoga, ukoliko niste planirali da postite neku inostranu destinaciju, a privlači vas užurbanost i urbanost naše prestonice, evo nekoliko predloga za savršeni vikend u Beogradu:

Otmeni restoran

U glavnom gradu nikako ne smete propustiti priliku da sebi priuštite uživanje u gastronomskim specijalitetima koje nude prestižni restorani. Iz godine u godinu sve ih je više, te je potrebno da odaberete onaj koji najviše odgovara vašem ukusu i tako započnete izlazak sa prijateljima.

Beton hala izdvojila se kao najpopularnija lokacija na kojoj su smešteni svi restorani sa dobrom reputacijom i nalazi se na samoj obali reke. Dakle, osim što ćete biti posluženi najukusnijim zalogajima, pred vama će biti i pogled koji prosto oduzima dah. Jedno od aktuelnih mesta u ovom delu grada je restoran Magaza, koji svojim posetiocima nudi jela spremljenih po receptima vrhunskih kuvara, i to u modernom ili tradicionalnom stilu. Restoran poseduje i verovatno najveći izbor piva u gradu, te će istinske pivopije zaista biti oduševljene.

Klupski provod

Nakon što ste vreme u restoranu iskoristili za „čašicu razgovora“ sa društvom, pravo je vreme da iskusite jedinstvenu beogradsku zabavu. Noćni klubovi prestonice nude provod koji može da parira i mnogim evropskim metropolama, a tome doprinose i pozitivna atmosfera, dobro raspoloženje i mnoštvo nasmejanih lica. Ukoliko niste raspoloženi da vreme trošite na transport, baš u blizini restorana smešten je i klub Baraka koji obećava nezaboravno veče. U njemu gostuju neki od značajnijih bendova naše muzičke scene, kao što su Sedativ, Vesko Vučković i Oliver Stoiljković. Bina ovog kluba smeštena je u samom centru lokala, te ne postoji loša pozicija stola ili separea. Baraka je prepoznatljiva po originalnom enterijeru u kom dominiraju tople note.

Moderna kafana

Da biste vikend u Beogradu nazvali savršenim, nikako ne smete propustiti posetu jednoj od njegovih kafana. U poslednje vreme one postaju sve aktuelnije mesto za izlaske, a dobile su i svoj novi izgled koji zadovoljava moderne standarde. Recimo, kafana Gaučosi i dalje je zadržala autentični duh starih kafana, ali je on prilagođen potrebama današnjeg načina provoda. U zavisnosti za kakvu ste vrstu zabave raspoloženi, možete odabrati da se opustite sa svojim društvom u separeu, ili da ipak provedete veče u đuskanju za barskim stolom. Ipak, veoma je bitno da veče u ovom klubu planirate unapred, jer sva mesta budu popunjena čak i celu sedmicu ranije.Ali jedno je sigurno, budite uvereni da će vam se organizacija višestruko isplatiti, jer vas ovde očekuje jedna od najboljih žurki i gradu.

A kada iskusite sve čari zabave u Beogradu, obavezno rezervišite još jedan za obilazak glavnih znamenitosti. Osim što će vas to opustiti nakon napornog vikenda, biće to i veoma dobra priprema za povratak u realnost svakodnevnog života.

Foto: Facebook / kudaveceras