Najlepši salaši Vojvodine

Najlepši salaši Vojvodine

Salaši Vojvodine jedna su od osnovnih asocijacija na nju. Autentična mesta, sa dobrim vinom i još ukusnijom hranom. Pa još ako se tu zadese i tamburaši… Ovo je pravi izbor za vikend odmor i uživanje u ravnici.

Subotica – Majkin salaš, Palić

Majkin Salaš se nalazi na bodu naselja Palić. Tipična vojvođanska seoska kuća nude i tradicionalna hrana, domaću rakiju, autohtona vina i lokalnu muziku.

Gurmani mogu da uživaju u dobroj krompirači, telećem perkeltu sa domaćim testom i sirom, pevčijem paprikašu sa knedlama, salašarskom pasulju, ovčijem paprikašu sa kupusom, svinjskim papcima, pečenoj patki ili pak možda pravoj ribljoj čorbi. Za sladokusce su obezbeđeni fanke, domaće štrudle, gomboce, kompote.

Gostima se nude i druge aktivnosti, kao što su vožnja kočijama, ribolov itd.

majkin-salas

Foto: Majkin salaš

Sombor – Naš salaš

“Naš salaš” se nalazi u salašarskom naselju Gradina, 5 km od Sombora. Sagrađen je 1925. godine. Na salašu se može videti etno zbirka sa ručno oslikanim nameštajem i bogata prodajna izložba umetničkih slika i suvenira. Salaš raspolaže i sa dečijim igralištem.

U ponudi su stara i tradicionalna jela vojvođanske kuhinje, kao što su morčja supa i šnenokle, koja se prave od sirovina koje su proizvedene na samom salašu ili kod drugih domaćina u naselju.

nas-salas

Foto: Naš salaš

Novi Sad – Brkin salaš, Čenej

“Brkin salaš! se nalazi na starom putu za Suboticu, nedaleko od aerodroma na Čeneju, na svega 10 km od autoputa E-75. Pripada grupi retkih salaša koji se nalaze zasebno u odnosu na druge salaše. Poseban deo ponude predstavlja aktivan odmor kroz redovne dnevne salašarske poslove, rad sa pčelama, mali fudbal, mini basket, šetnju, vožnju biciklima i po dogovoru, četverotočkašima.

brkin-salas

Foto: Brkin salaš

Zrenjanin – Lujza, Belo blato

Salaš “Lujza” nalazi se u okviru poljoprivrednog gazdinstva porodice Toškov u Belom Blatu. Pruža mogućnosti da turisti uživaju u prirodnom okruženju seoskog dvorišta i tradicionalnoj gastronomskoj ponudi. Nalazi se na obodu Carske bare.

Ponuda se bazira na jednodnevnim izletima, odnosno boravku u malom zelenom kutku daleko do gradske vreve i gužve, druženju sa domaćim životinjama kao i na tradicionalnim gastronomskim specijalitetima Vojvodine i đačkim ručkovima.

lujza

Foto: Facebook / Salaš Lujza

Sremska Mitrovica – Isailovi

Salaš “Isailovi” je stari sremski salaš koji se nalazi u neposrednoj blizini Sremske Mitrovice. Gosti mogu da uživaju u tradicionalnoj sremskoj kuhinji. Prilikom posete moguće je obići imanje na kome se nalaze razne domaće životinje, voćnjak iz koga se prave domaća tradicionalna pića, kao i baštu od čijih plodova se spremaju jela.

isailovi

Foto: Salaš Isailovi

Salaši Vojvodine su pravi izbor za intimniji odmor, ali možete jednostavnim klikom na naš broj telefona saznati koji je idealna za vas.

Naslovna foto: Wikipedia / Tajga