Šta sve treba spakovati za vikend putovanja

Šta sve treba spakovati za vikend putovanja

Planiranje vikend putovanja je oduvek bio stresan dogođaj. Odluka da li da odmor provedemo u gradu ili na selu, broj dana koji smo spremni da provedemo na tom putovanju, problem oko pakovanja stvari, samo su neki od logističkih poteškoća sa kojima se svako od nas makar jednom sreo.

U susret novoj letnjoj sezoni, dok aranžmani za more postaju tema svakog razgovora, letnje vrućine i buka grada teraju nas da planiramo vikend putovanje u Srbiji. Međutim, odabir odgovarajuće destinacije i plan samog putovanje nije jedina stvar koju treba da uradimo.

Nakon što napravimo plan šta sve treba obići u skladu sa našim željama, potrebno je da se spakujemo za to vikend putovanje. U nastavku teksta pročitajte nekoliko saveta o tome šta sve treba spakovati za vikend putovanje.

Spisak stvari koje treba da ponesete

Kada se planira vikend putovanje, potrebno je da imate u vidu neke nepredviđene okolnosti.  Takođe morate da napravite spisak stvari koje želite da ponesete. Elimišiete sve ono suvišno, ukoliko se kofer ne zatvara usled prekobrojnih stvari.

Pored popisa detalja koji se tiču samog vikend putovanja – trajanje odmora, smeštaj i veličina kofera u koji pakujete stvari, važno je da napravite listu neophodnih stvari bez kojih se vikend putovanje ne može zamisliti.

Stvari bez kojih nema vikend putovanja

Jedan od glavnih trikova tokom vikend putovanja je da ponesete stvari koje se slažu jedne sa drugima. Ali i one koje nisu previše “glomazne” kako bi se uklopile u ručni prtljag. Uz udobnu obuću koja čini da se osećate komfornije, potrebno je da spakujete dva do tri para donjeg veša i tri para čarapa.

Vikend putovanje zahteva pakovanje par majica koje mogu da se nose uz farmerke, kao i par stvari za ličnu higijenu. Na tom spisku su četkica za zube, pastu, šampon, dezodorans i sapun. Obavezan dodatak je i pakovanje vlažnih maramica koje mogu da posluže kao sredstvo za osveženje ili čišćenje.

Ne zaboravite da spakujete pidžamu ili majicu za spavanje. U njoj ćete se osećati udobno i biće vam toplije ukoliko je vani malo hladno. Ne zaboravite neophodne kartice – ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu i novčanik. Pored toga, raspitajte se o cenama u tom mestu, pa u skladu sa tim spakujte i užinu kako biste energični stigli na određenu destinaciju. Ako planirate aktivan odmor, spakujte i neku sportsku opremu, šorts ili trenerku, kao i dodatnu majicu za presvlačenje.

Podela kofera na celine

prtljag-kofer-prazan

Postoji dosta trikova kako da vam u kofer stane više stvari , pa je dobro da sistematičnost iskoristite i prilikom podele prostora u koferu. Garderoba, kozmetika i cipele su ključne tačke pakovanja za vikend putovanje.

Ukoliko stvari pakujete na ravnoj površini, možete dobro da procenite koliko prostora vaše stvari zauzimaju. Procenite i utvrdite da li je potrebno da se broj stvari koje nosite na vikend putovanje smanji. Ovo je važno i ako planirate putovanje za vikend sa decom .

Pakovanje u skladu sa vremenskom prognozom

Poseban izazov koji vikend-odmor stavlja pred svakog od nas je da ponesemo dovoljno stvari. Pitanje je da li nam one ne predstavljaju nepotreban teret prilikom odmora. Jedan od najvažnijih saveta je da se pakujete u skladu sa vremenskom prognozom.

Stoga, proverite kakvo vas vreme čeka na željenoj destinaciji. U skladu sa tim isplanirajte da li je dovoljno da ponesete duks, džemper ili tanku jaknu, ili vam je ipak potrebna i kabanica, mali kišobran na rasklapanje i nepromočive cipele. Pakovanje nepotrebnih stvari, ukoliko nosite manji kofer ili idete na mesto na kojem vremenska prognoza nije toliko važan faktor – spa centar ili neki drugi zatvoreni prostor, donosi nepotreban teret na putovanju.